Polisen förstärker för att klara upp skjutningarna i Karlstad

Kriminella uppgörelser, så beskriver Värmlandspolisen de senaste två nätters skottlossningar. I samtliga fallen skall gärningsmannen avlossat skott genom fönster till bostäder.

Två män är skottskadade och vårdas på sjukhus. En man anhölls under tisdagen för inblandning i mordförsöket på campus natten mot tisdag.

– Han som anhölls under tisdagen har ju uppenbarligen inte skjutit nästa natt, så det finns ju fler personer att plocka in. Han är anhållen för inblandning i mordförsöket på campus, säger Stefan Dangardt, polisens presstalesperson i Värmland till NWT.

Nu uppger polisen att man har fått hjälp från Dalarna och Örebro som skickat förstärkning till Värmland för att hjälpa till med utredningen.

Det finns flera likheter mellan händelserna på Campus och nattens skjutning på Herrhagen i Karlstad.

Båda skedde nattetid, strax före halv-tvåtiden och i båda fallen har en person skadats av kulorna.

Båda skjutningarna skedde genom fönster på bottenvåningen och det handlar om flera skott. Vid skjutningen på campus ska gärningsmannen ha varit maskerad, enligt uppgifter.

Under nattens skjutning på Herrhagen skadades en man medan en annan man i lägenheten blev nuddad av ett eller flera skott som tog i kläderna, skriver NWT.

Den person som sköts i natt fördes också till sjukhus för vård av sina skador. Enligt NWT skall det även ha funnits ytterligare en person i lägenheten, men denne skall inte ha kommit till skada.

Enligt Stefan Dangardt är polisens uppfattning att offren inte är slumpvis utvalda utan att det handlar om en sorts uppgörelse bland kriminella.

– Det är klart att det finns risk att träffas av rikoschetter eller skott, men allmänheten behöver inte vara orolig. Vi tror att det handlar om en uppgörelse bland kriminella och att de valt just de här bostäderna att skjuta mot inte är en slump, säger han till NWT.

Den som vet något om de båda mordförsöken kan ringa 114 14 och be att få lämna tips.

Madelene Hårseth
Madelene Hårseth
054-19 00 00
madelene@varmland24.se